Interesse? Plan een gesprek in met een adviseur > 088 6600 800
Interesse? Plan een gesprek in met een adviseur > 088 6600 800

SpotOnMedics B.V.

Bloemlaan 2
2132 NP Hoofddorp 

E: info@SpotOnMedics.nl
T: +31 (0)88 6600 800

SpotOnMedics Intelligence

Online analysetool gekoppeld aan FysioOne

De analysetool waarmee u op eenvoudige en interactieve wijze de data van uw praktijk inzichtelijk maakt.


In één oogopslag inzicht in het functioneren van individuen, de therapeuten als groep en de praktijk in een netwerk.


Klik hier om het whitepaper over SpotOnMedics Intelligence te downloaden

Fysiotherapie en big data

De uitdaging

In de afgelopen 20 jaar zijn we in de gezondheidszorg druk bezig geweest met het digitaliseren van patiëntendossiers. De grote toename in de hoeveelheid data die we vastleggen in deze dossiers maakt de data steeds complexer. Het zet de gezondheidszorg van nu en van de toekomst voor een grote uitdaging. Wat te doen met deze enorme hoeveelheid data? Klik hier voor het whitepaper over SpotOnMedics Intelligence, waarin deze uitdaging verder uitgelegd wordt. 

Ons antwoord

Als antwoord op deze uitdaging heeft SpotOnMedics naast haar all-in-one fysio platform in 2019 SpotOnMedics Intelligence ontwikkeld. Met deze nieuwe tool kan data geanalyseerd worden om overzicht te houden over alle processen in de fysiotherapiepraktijk. Hoe? Dat leest u op deze pagina of uitgebreid in onze whitepaper over SpotOnMedics Intelligence: klik hier

De toekomst

Vandaag de dag, en des te meer in de toekomst, wordt het steeds belangrijker om analysetools te gebruiken om kennis te vergaren over de workflow, de prestaties en ontwikkelingen in de praktijk en de effectiviteit en efficiëntie van processen en behandelingen. Zo kunt u als praktijkhouder betere beslissingen nemen, op zowel operationeel als klinisch niveau. SpotOnMedics zorgt dat u uw data maximaal kunt benutten door verschillende masterclasses te organiseren. 

Waarom SpotOnMedics Intelligence?

Afbeelding: Ons model naar vernieuwing

Beperking patiëntendossiers

Elektronische patiëntendossiers zijn belangrijk, maar ook beperkt. Het maken van beslissingen is er namelijk niet mee mogelijk: de data is te complex, er is een gebrek aan snelheid en het opzetten van allerlei losse analyses is te tijdsintensief. Een elektronisch patiëntendossier is immers gebouwd voor verslaglegging, niet voor gecompliceerde data analyses. SpotOnMedics biedt de praktijk van de toekomst de analysetool die vereist is om op eenvoudige wijze te werken met eigen praktijkdata. 

Uw eigen interactieve analysetool

De associatieve technologie van Qlik maakt het voor SpotOnMedics Intelligence mogelijk om alle geregistreerde data in FysioOne te bundelen en te visualiseren. De praktijk krijgt zelf toegang tot haar gegevens en kan zelfstandig vraagstukken analyseren. Met behulp van interactieve data, filters en opties voor diagrammen stelt SpotOnMedics Intelligence de praktijk in staat om op een efficiënte manier haar eigen data vast te leggen en te analyseren. De analyses kunnen als fundering dienen voor verdere acties en beslissingen in de praktijk, en bieden daarmee strategisch en financieel voordeel.

Value-based werken in de praktijk

Met SpotOnMedics Intelligence behoudt u 24/7 overzicht en ontdekt u dagelijks nieuwe inzichten binnen de praktijk. Deze inzichten geven de mogelijkheid om therapeut- en praktijkvariatie te reduceren en daarmee de kwaliteit en effectiviteit van de geleverde zorg te verhogen. Deel opgedane kennis met het voltallige team van therapeuten en specialisten en neem gezamenlijk analyses door om het lerende vermogen van de praktijk te vergroten. Met SpotOnMedics werkt u actief aan value-based healthcare: efficiënte gezondheidszorg die meetbare waarde creëert.

Drie analyseniveaus

Afbeelding: Analyse doelmatigheid behandelproces

Therapeutniveau

Op het niveau van de therapeut kunt u therapeutvariatie inzichtelijk maken en reduceren binnen de praktijk. Het brengt de mogelijkheid om te werken aan de professionaliteit en vaardigheden van uw voltallige team van therapeuten. 

Praktijkniveau

Gebruik SpotOnMedics Intelligence om met interactieve grafieken en tabellen overzicht te behouden en inzicht te krijgen in alle processen binnen de praktijk. Blijkt er een therapeut uit te schieten door de efficiënte aanpak van een bepaald type klacht? Maak dan gebruik van zijn expertise om collega’s op te leiden en samen te werken aan het vormgeven van gewenste behandelprocessen. Met deze tool werkt u naar een uniforme werkwijze en een intern kwaliteitssysteem.

Netwerkniveau

Om te kunnen benchmarken met andere praktijken kan een praktijk deelnemen aan een netwerk en gezamenlijk data verzamelen middels een ketendatabase.  Door eigen prestaties te vergelijken met prestaties van anderen kunt u uw eigen activiteiten continu optimaliseren met een interactieve online leeromgeving. De groeiende dataset helpt bij het spotten van trends en bij het voorspellen van het aantal benodigde behandelingen voor een bepaald type patiënt. Een grotere dataset ondersteunt in de zoektocht naar een effectief en efficiënt zorgpad.

Vier dashboards

Afbeelding: Behandelindex in een netwerk

Clinical en Kwaliteit

SpotOnMedics Intelligence startte met twee basisdashboards. Middels het dashboard Clinical Intelligence behoudt u 24/7 overzicht over uw praktijk. Het geeft de mogelijkheid om therapeut- en praktijkvariatie te reduceren en daarmee de kwaliteit en effectiviteit van de geleverde zorg te verhogen. Het Kwaliteitsdashboard geeft een beeld van verschillende kwaliteitselementen op een eenvoudige en interactieve manier. Het is gebaseerd op de handleiding Kwaliteitseisen (ZK Plusprogramma 2020) en geeft zicht op de voorwaardelijke standaarden van de Plusovereenkomst. Op praktijkniveau ziet u de klinimetrie dataverzameling en dossiervoering op zowel jaarlijkse als maandelijkse basis.

 

COVID-19 dashboard (2020)

Juist in deze tijd, waarin ook de fysiotherapiepraktijk geraakt wordt door de coronacrisis, hebben praktijken behoefte aan meer grip en inzicht. Met het COVID-19 dashboard krijgt u een overzicht over terugvalpercentages met betrekking tot declarabele zittingen, groepsbehandelingen, intakes en niet te vergeten omzet. Hiernaast kunt u nog een vergelijking maken met dezelfde periode uit voorgaande jaren (2018 en 2019) ten opzichte van het huidige jaar.

Financial Intelligence (nieuw!)

De nieuwste toevoeging aan SpotOnMedics Intelligence. Deze waardevolle uitbreiding kruist informatie uit SpotOnMedics Financieel, Personeel en FysioOne, waardoor u de mogelijkheid krijgt om omzet- en kostencijfers te verklaren op praktijk-, therapeut- en ruimte- en behandelniveau. Wat is het resultaat (€) van een specifiek behandeltraject? Hoeveel declarabele uren ten opzichte van niet-declarabele uren (management- en projecttijd, aantekeningen) maken mijn therapeuten? Maak ik optimaal gebruik van de ruimtes en locaties van mijn praktijk? Dit dashboard geeft inzicht in financieel resultaat, rentabiliteit en rendement.

Overige functionaliteiten

Afbeelding: Snapshot-visualisatie

Bladwijzers voor selecties

Bladwijzers creëren de mogelijkheid om specifieke selecties van analyses vast te leggen en te bewaren. Leg bladwijzers vast voor standaard analyses binnen de praktijk of bij opvallende resultaten die u later met het team wilt bespreken.

Snapshots & presentaties

Snapshot-visualisaties van gemaakte analyses kunnen worden opgenomen in teampresentaties, om daarmee het team gezamenlijk te informeren over ontwikkelingen in de praktijk. De teampresentatie kan gelijktijdig in hetzelfde programma vastgelegd worden.

Benchmarking op verschillende niveaus

Een benchmark is een referentiekader waarmee een eigen prestatie vergeleken kan worden met prestaties van anderen. SpotOnMedics Intelligence biedt de mogelijkheid om niet alleen te benchmarken tussen therapeuten binnen de praktijk, maar ook tussen verschillende praktijken in een netwerk. 

 

Nieuwe reeks masterclasses

Afbeelding: Masterclass door data scientists

Begin 2020 heeft de eerste serie masterclasses plaatsgevonden in diverse regio’s van het land. Tijdens deze masterclasses, verzorgd door onze data scientists Monique Rientjes en Jitse Stel, werd de eerste groep praktijken klaargestoomd om zelfstandig te werken met de diverse dashboards binnen SpotOnMedics Intelligence. De masterclasses werden beoordeeld met een 8,9. 

Sindsdien organiseren we maandelijks nieuwe online masterclassreeksen voor Intelligence. De drie masterclasses vinden online plaats en zijn geschikt voor praktijken die starten met SpotOnMedics Intelligence. Een startende praktijk volgt alledrie de masterclasses. 

1/3 – 30 augustus, opname 

2/3 – 6 september, live 14.00-16.30

3/3 – 27 september, live 14.00-16.30

Klik hier voor meer informatie

Meer informatie

Afbeelding: Behandelgemiddelde

Speciale infopagina

Klik hier om de aparte infopagina van SpotOnMedics Intelligence te bekijken. 

Whitepaper en interview

Klik hier om het whitepaper over SpotOnMedics Intelligence gratis te downloaden. Lees hier het interview met Monique Rientjes, Data Scientist van SpotOnMedics, dat in het SpotOnMedics Jaaroverzicht 2019 is gepubliceerd. 

Video

Bekijk hier een demonstratie van het netwerkdashboard van SpotOnMedics Intelligence.