Interesse? Plan een gesprek in met een adviseur > 088 6600 800
Interesse? Plan een gesprek in met een adviseur > 088 6600 800

SpotOnMedics B.V.

Bloemlaan 2
2132 NP Hoofddorp 

E: info@SpotOnMedics.nl
T: +31 (0)88 6600 800

Declaratieservice

Uitbesteden: snel, constant en zeker

Méér tijd voor uw praktijk of eindelijk een weekend vrij!

Wat betekent declaratieservice voor uw praktijk?

Uitbesteden

Iedere maand is het verzorgen van de declaratierun voor uw praktijk een belangrijk moment en worden de uitgevoerde verrichtingen omgezet in declaratiebestanden. De zorg voor het declaratieproces nemen wij u graag uit handen. Dit scheelt uzelf of uw secretariaat veel kostbare tijd.

Snel en constant

Eén of twee keer per maand declareren? Voor ons is dit geen probleem. In afstemming met uw praktijk wordt een draaiboek opgesteld zoals u dat wenst. Met dit draaiboek garanderen wij aan uw praktijk een snelle en constante verwerking van uw declaraties.

Hoge kwaliteit

Onze medewerkers werken voor verschillende praktijken en zijn zeer ervaren in het declareren naar zorgverzekeraars. Wij hebben doorlopend contact met alle betrokken instanties voor de verwerking van uw declaraties. Wij staan de hele maand voor u klaar.

Uitbesteden van de declaratierun

De administratie druk is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Vooral de complexe regels van de zorgverzekeraars en de afhandeling van retourinformatie.

Particuliere nota per e-mail

Declaratiebestanden

Patiënt afspraken en verrichtingen dienen voorbereid te worden voor het declaratieproces. Uw praktijk kan zich beperken tot de basisinformatie benodigd voor het declareren. Onze specialisten bundelen alle verrichtingen in declaratiebestanden en zorgen voor het tijdig en accuraat versturen hiervan.

Verwerken retouren

Zodra er retourberichten bekend zijn worden deze verwerkt en zoeken wij indien nodig met uw team contact om aanvullende informatie te verkrijgen zodat de declaratie alsnog correct verstuurd kan worden. De combinatie van FysioOne en onze specialisten leidt tot een uitzonderlijk laag retourpercentage.

Patiëntnota's

Voor de particuliere zorg worden de patiëntnota’s voor uw praktijk opgemaakt en verstuurd per post of e-mail. Ook voor aan patiënten geleverde producten, sport- & fitness abonnementen worden particuliere nota’s opgemaakt.

Complete dienstverlening

Onze koppeling met de dienst SpotOnMedics Financieel (uw boekhouding) geeft u volledig zicht op uw inkomende geldstroom en openstaande debiteuren.

Debiteuren dashboard
Debiteuren dashboard
Incasseren via SpotOnMedics Financieel

Incasso

Sport- & fitnessabonnementen van uw praktijk verwerkt u bij uitstek via een automatische incasso. Het aanmaken van de incassobestanden en klaarzetten voor uw bankportaal behoort tot onze dienstverlening. Uw hoeft alleen nog maar  uw elektronische handtekening (pincode) in te voeren.

Bewaken ontvangsten

Van alle declaraties en particuliere nota’s wordt de betalingsontvangst bewaakt. Zo nodig ontvangen patiënten betalingsherinneringen. Zo heeft u dagelijks een actueel overzicht van alle betalingen die nog openstaan en aandacht vragen.

Invordering

Mocht een betaling uitblijven dan starten onze specialisten voor u een invorderingstraject op. Uiteraard bespreken wij vooraf met u of dit wenselijk is. Uiteindelijk beslist u of deze stap gemaakt moet worden.

We zagen de integratie, innovatie, automatisering en efficiëntie(winst). Dat is waarom we wisten dat we moesten overstappen naar SpotOnMedics.

Bert Hartstra
Fysiotherapie Havenstraat