Interesse? Plan een gesprek in met een adviseur -> 088 6600 800
Interesse? Plan een gesprek in met een adviseur -> 088 6600 800

SpotOnMedics B.V.

Bloemlaan 2
2132 NP Hoofddorp 

E: info@SpotOnMedics.nl
T: +31 (0)88 6600 800

Onze missie en visie

Met onze krachtige, makkelijk te gebruiken, geïntegreerde set van praktijk applicaties, werken praktijken aan hun toekomst.

SpotOnMedics is op een missie om fysiotherapiepraktijken te transformeren van traditioneel naar digitaal werken met inzicht in hun positie in termen van kwaliteit, agenda bezetting en declaratieverwerking, patiëntdossiers, praktijkmanagement en financieel resultaat. Kortom: wij nemen de praktijk mee op reis naar de toekomst.

Het verhaal achter ons verhaal

STEEK UW HAND OP als u een praktijk kent die minder administratieve lasten wil, meer inzicht in het behandelresultaat en het financieel bedrijfsresultaat in termen van winst en verlies dagelijks kan bekijken. Grote kans dat ook uw hand omhoog is. Daar zijn duizenden praktijken het mee eens. Nu, steek uw hand op als u houdt van veel administratief werk, veel klikken en niet kunnen vinden waar u moet zijn en dus geen inzicht heeft. Of.. hoge kosten van uw accountant die de cijfers pas na het boekjaar aanlevert… Geen handen omhoog? Dacht het niet! En zo blijkt dat de meeste praktijken uw gevoel delen. Het probleem is dat er een fundamentele discrepantie is tussen uw ideale kijk op uw praktijk van de toekomst en de traditionele softwareleveranciers en financiële dienstverleners.

 

Het verhaal achter een verrassende eenvoudige vaststelling

Frans Rientjes (co-founder en algemeen directeur) heeft een uitgebreide ervaring in de ICT-sector en met het transformeren van traditionele bedrijfsprocessen naar internetdiensten. In zijn loopbaan heeft hij directiefuncties vervult bij het GAK, Automatisering Sociale Zekerheid en PinkRoccade. Sinds 2004 is Frans actief in de accountancy. Als verandermanager en businessinnovator is hij voor een landelijk accountantskantoor verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen en implementeren van een complete online dienstenportefeuille. Wilco Hamoen (co-founder en technisch directeur) is sinds eind jaren tachtig werkzaam in de ICT-sector. Sinds 2004 zijn online producten en online dienstverlening twee belangrijke aandachtspunten in zijn carrière. Wilco is in deze periode, als mede-oprichter van Asperion, nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen op het gebied van online boekhouden.

In de periode 2006 t/m 2010 verzorgde Frans en Wilco voor diverse opdrachtgevers een accountancy productiestraat inclusief het jaarrapport. Eén van deze opdrachtgevers was VvAA die een deel van zijn opdrachten uitbesteedde. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden voor VvAA was er een fysiotherapie praktijkeigenaar (Mark Batenburg) die graag wilde praten over zijn eigen praktijk en het managen hiervan. Hij had zelf ook al wat nieuwe tools geprogrammeerd en noemde deze de BATA-tools. Tijdens deze gesprekken concludeerden Frans, Wilco en Mark iets merkwaardigs: er is een nieuw systeem nodig om een goed beeld te kunnen vormen van waar de praktijk staat; in termen als kwaliteit, praktijkmanagement, de financiële positie van de praktijk en het samen met je collega’s in de praktijk plannen en uitvoeren van allerlei taken en werkzaamheden. De huidige werkwijze is niet meer effectief.

 

Waar is behoefte aan…

De markt heeft behoefte aan een all-in-one platform dat veel tijd, energie en onnodige kosten bespaart. Na vele vergaderingen, koffie en thee kwamen we bij een verrassend eenvoudige observatie. Praktijken willen niet meerdere traditionele softwaretools aan elkaar knopen en eigen managementoverzichten in Excel maken. Praktijken met een integraal instrumentarium waarmee de dagelijkse werkzaamheden ondersteund worden en de praktijk gemanaged kan worden in alle facetten.

 

De zorg is veranderd

De zorg is drastisch veranderd en zal ook in de komende jaren verder veranderen: tarieven staan onder druk, kwaliteit en outcome / lean management staan centraal. En toch zijn leveranciers niet meegegaan met de tijd om praktijken hierbij te ondersteunen. Nu, steek uw hand op als u houdt van veel administratieve druk en geen overzicht in uw agenda of dossiers? Of geen dagelijks inzicht in uw financiële positie in termen van winst of verlies. Hoe zit het met de audit die eraan komt? Geen handen? Dacht van niet. En zo blijkt dat de meeste praktijken uw gevoel delen. Het probleem is dat er een fundamentele discrepantie is tussen de praktijk van de toekomst en de traditionele software leveranciers.

 

SpotOnMedics: meer gemak, eenvoud en inzicht

Niets is sterker dan een idee waarvoor de tijd rijp is. We begonnen te praten over deze verandering in de zorg en de manier waarop praktijken hun praktijk managen met huidige de softwarepakketten. We noemden de traditionele methode ‘achterhaald’ – want het was in wezen een omslachtige manier voor een overall inzicht van de praktijk.  Het begon met het ontwikkelen van een nieuwe manier door het herontwerpen van de primaire processen en ze te integreren met financiële diensten. Het creëren van een online kwaliteitsmanagement systeem, agenda-, declaratie- en dossier modules die geïntegreerd zijn met moderne oplossingen voor de praktijkboekhouding, personeelsadministratie en salarisverwerking.

De respons van de pilotpraktijken was overweldigend positief en ongelooflijk spannend.
SpotOnMedics had een idee waarvoor de tijd rijp was.

 

Makkelijk? Een lastige klus…

De volgende vraag was – als het concept van SpotOnMedics zo gemakkelijk te begrijpen en inspirerend is, waarom doen andere bedrijven dit niet? Waarom zitten al deze leveranciers in de dug-out aan de zijlijn in plaats van in te spelen op deze rigoureuze transformatie in de zorg enerzijds en anderzijds de behoefte van meer inzicht van de praktijkeigenaren.

De reden was duidelijk: het was te moeilijk om verouderde systemen te transformeren of om vanuit een marktleiderspositie deze beweging te starten. SpotOnMedics startte vanuit de bedrijfskant; accountancy, kwaliteitsmanagement en bedrijfsvoering. Deze outside-in benadering leidde tot een nieuwe blik en frisse ideeën. Er was geen praktijkagenda die gekoppeld was met de financiële praktijkboekhouding. Of een intake vragenlijst die thuis door de patiënt via een online portaal  ingevuld wordt en daarna automatisch de anamnese kaart in het patiëntdossier vult en behandeldoelen opstelt. Dit alles natuurlijk op plusproof niveau. Zo zijn er veel meer innovaties te benoemen die vandaag de dag logisch en praktisch zijn. Innovaties die praktijken helpen in minder tijd, betere kwaliteit, meer tijd voor de zorg en meer flexibiliteit.  De outside-in benadering in combinatie met doorlopende feedback van zorgprofessionals uit verschillende fysiotherapiepraktijken was voor de innovatie van groot belang. SpotOnMedics zal deze aanpak, van samen denken en werken aan de juiste tools voor de toekomst, blijven gebruiken.

Het probleem binnen de praktijk was niet een gebrek aan hulpmiddelen, maar er waren er te veel. Teveel producten leren en combineren. Altijd inloggen op een te dure server. Te veel wachtwoorden. Te veel administratieve rompslomp. Te veel rekeningen te betalen en veel telefoonnummers te bellen voor hulp. Kortom; geen efficiënte werkwijze in de praktijk en totaal geen inzicht in de financiële positie van de praktijk. We wilden de waanzin van het traditionele aanbod stoppen.

We startten SpotOnMedics met eén simpel doel: het gemakkelijker maken om te gaan met de praktijksoftware en tools om te werken aan de praktijk van de toekomst. Eén platform om te leren. Eén wachtwoord te onthouden. Eén factuur te betalen en één telefoonnummer te bellen. Een geïntegreerd systeem, nieuw ontworpen vanaf de basis om praktijken efficiënt te laten werken en meer zorg kunnen geven aan de patiënt.

 

En nu… 2016: All-In-One Fysio Platform

Rij 1 Praktijksoftware: FysioOne Kwaliteit, FysioOne Agenda, FysioOne PatiëntDossier en 100% Cloud
Rij 2 Diensten: Financieel, Personeel, Declaratieverwerking en Telefoonservice
Rij 3 Advies & Academy: Webinars, Benchmark, Praktijkadvies en de praktijk van de toekomst 2020

 

Cultuur code

Om onze visie van het transformeren van hoe praktijken hun praktijk managen te kunnen realiseren, moeten we de beste mensen aantrekken en behouden. De SpotOnMedics cultuur is gebaseerd op transparantie, individuele autonomie en empathisch vermogen. Onze cultuur is een krachtig wapen in de strijd voor fantastische mensen. Maak kennis met het management team van SpotOnMedics.

 

Een grappig iets wat gebeurde tijdens onze reis

Toen we SpotOnMedics begonnen in een klein kantoor dachten we een softwarebedrijf te starten. We hadden het mis. We waren niet begonnen met een softwarebedrijf, we hebben de beweging in gang gezet. We geloven dat we nog steeds in de vroege innings zijn van wat de SpotOnMedics tools voor praktijken gaan en kunnen gaan betekenen. Dat we een bedrijf bouwen dat in een gemeenschap met ambitieuze, passie- en talentvolle mensen in staat zijn om de offline praktijk te transformeren naar de online praktijk van de toekomst.

We zijn erg dankbaar voor onze, nu reeds meer dan 400 klanten, partners en honderdduizend patiënten die dagelijks inloggen op het SpotOnMedics platform. Zij delen onze missie en gebruiken de SpotOnMedics tools om de zorg efficiënter in te richten. We blijven met passie werken aan uw praktijktools voor de toekomst. Al onze bestaande klanten bedanken we voor het in SpotOnMedics gestelde vertrouwen. Nieuw geïnteresseerde klanten nemen we graag mee op reis naar de toekomst. Een toekomst waarbij wij uw reisleider zijn.

 Met vriendelijke groet,

 

Frans Rientjes Wilco Hamoen

Algemeen directeur

Technisch directeur

handtekening-2 Wilco Harmoen
LEES MEER

Masterclasses & Events

Op de SpotOnMedics Academy vindt u een overzicht van alle masterclasses en evenementen die interessant zijn voor u al secretaresse, fysiotherapeut, praktijkmanager of praktijkhouder. Denk hierbij aan evenementen door grote branchespelers, of aan masterclasses over ons eigen all-in-one platform. Het aanbod is continu in ontwikkeling, dus ‘stay tuned’ en claim bij interesse direct een ticket. Klik hier voor het aanbod.


Foto: SpotOnMedics hoofdkantoor, Bloemlaan 2, Hoofddorp

Lees het artikel: Het Nieuwe SpotOnMedics kantoor; een FysioHub voor ontmoeting
“Een belangrijke plek in ons nieuwe kantoor is het SpotOnMedics Event Center, gevestigd op de vierde verdieping. Het Event Center is een plek voor kennis en kruisbestuiving: er worden trainingen, workshops, inspiratiesessies, gebruikersoverleggen en masterclasses georganiseerd. Met deze ruimte groeit onze customer space van 10 naar 450 vierkante meter, en organiseren we niet langer 1, maar meer dan 100 events per jaar om professionals uit het vakgebied te ontmoeten.” Lees verder…

SpotOnMedics in de kern!

Praktijksoftware & 100% Cloud
Vanuit een Jaarplan en PDCA cyclus, naar een gestroomlijnde agenda en declaratieproces. Verslaglegging in het slimme en snelste Plusproof EPD. E-mail, officelicenties en samenwerken in de cloud overal, altijd en op elk apparaat, dat noemen wij: 100% Cloud. Geïntegreerd in uw SpotOnMedics omgeving.

Diensten
Verstuur uw declaraties uit FysioOne automatisch naar uw online boekhoud platform, personeelsadministratie, kwartaal- en jaarrapport en belastingaangifte. Het FysioOne praktijkdashboard.

Advies
Van het bespreken van uw jaarrapport, het optimaliseren van uw praktijk en het introduceren van kwaliteitssysteem.

SpotOnMedics in getallen...