Start nu met SpotOnMedics Intelligence

SpotOnMedics Intelligence is de analysetool die uw praktijkdata inzichtelijk maakt. Bekijk in één oogopslag het functioneren van uw therapeuten, praktijk of netwerk.
Vul uw gegevens in en ontvang een videopresentatie van data scientist Monique Rientjes en een vrijblijvend contractvoorstel.


  Fysiotherapie en big data

  Het verzamelen en analyseren van data is in de gezondheidszorg steeds relevanter geworden. Als praktijkhouder of kwaliteitsmanager wilt u 24/7 zicht op de processen in uw praktijk en mogelijk in uw netwerk. SpotOnMedics Intelligence, een tool die een aanvulling is op de FysioOne licentie, maakt dit mogelijk. Het bevat diverse dashboards waarmee u data kunt analyseren op therapeut-, praktijk- of netwerkniveau. Door online masterclasses te organiseren zorgen wij ervoor dat u uw data maximaal kunt benutten met deze innovatieve analysetool. 

   

  Start u met SpotOnMedics Intelligence? Dan is dit het stappenplan:

  Stap 1. Licentie

  Om te starten heeft u een licentie nodig. Vraag een offerte aan bij uw praktijkadviseur of vul het formulier bovenaan deze pagina in voor meer informatie per e-mail. Heeft u vragen? Laat het ons weten. 

  Stap 2. Online masterclasses

  Schrijf u in voor de reeks met drie online masterclasses, gegeven door de data scientists van SpotOnMedics. Scroll naar beneden op deze pagina voor meer informatie en veelgestelde vragen over de masterclasses. De startdatum voor de eerstvolgende reeks is maandag 30 augustus. U kunt op meerdere momenten starten.

  Stap 3. Aan de slag

  U bent klaar voor de start. Beweeg naar zelfmanagement, doorlopend leren, onderbouwde beslissingen en een efficiënte, effectieve en uniforme werkwijze. Uiteraard bieden wij ondersteuning waar nodig. 

  Heeft u ook behoefte aan meer inzicht?
  Benut uw praktijkdata optimaal

  Heeft u ook behoefte aan meer inzicht?

  In de afgelopen periode is niet alleen het verzamelen, maar ook het analyseren van data in de gezondheidszorg steeds relevanter geworden. Daarom is het juist nu belangrijk om als praktijkhouder en kwaliteitsmanager goed overzicht te behouden en inzicht te verkrijgen van alle processen die plaatsvinden binnen de praktijk. 

  Vraag uzelf eens af, heeft u momenteel inzicht in de volgende zaken?

  • Komt er therapeutvariatie voor binnen de praktijk? En zo ja, heeft u een compleet beeld hoe dit te reduceren is?

  • Heeft u overzicht van de dossiervoering binnen de praktijk en per therapeut?

  • Weet u in welke mate bepaalde typen meetinstrumenten gebruikt worden binnen de praktijk om de doelmatigheid van de geleverde zorg te kunnen meten?

  • Bent u met trendanalyses voorbereid op de toekomst, om proactief te kunnen reageren en innovatie te stimuleren?

  • Wordt er volgens de praktijkstandaarden gewerkt aan de meest optimale zorg, of moet u middels benchmarking standaarden tijdig aanpassen?

  • Wat is het resultaat (€) van een specifiek behandeltraject?

  Dashboards en niveaus

  SpotOnMedics Intelligence bevat meerdere dashboards, die als apps geopend kunnen worden om analyses te maken op verschillende niveaus in uw praktijkvoering. Open de applicatie die past bij uw doelstelling of vraag, en analyseer op therapeut-, praktijk- en netwerkniveau. De dashboards worden doorlopend ontwikkeld: op dit moment zijn er vier dashboards beschikbaar, met Financial Intelligence als meest recent gelanceerde dashboard. In het whitepaper over SpotOnMedics Intelligence worden de dashboards en niveaus verder toegelicht, klik hier om deze gratis te downloaden. 

  Dashboard 1 en 2: Clinical en Kwaliteit

  SpotOnMedics Intelligence startte met twee basisdashboards. Middels het dashboard Clinical Intelligence behoudt u 24/7 overzicht over uw praktijk. Het geeft de mogelijkheid om therapeut- en praktijkvariatie te reduceren en daarmee de kwaliteit en effectiviteit van de geleverde zorg te verhogen. Het Kwaliteitsdashboard geeft een beeld van verschillende kwaliteitselementen op een eenvoudige en interactieve manier. Het is gebaseerd op de handleiding Kwaliteitseisen (ZK Plusprogramma 2020) en geeft zicht op de voorwaardelijke standaarden van de Plusovereenkomst. Op praktijkniveau ziet u de klinimetrie dataverzameling en dossiervoering op zowel jaarlijkse als maandelijkse basis.

  Dashboard 3: COVID-19 dashboard (2020)

  Juist in deze tijd, waarin ook de fysiotherapiepraktijk geraakt wordt door de coronacrisis, hebben praktijken behoefte aan meer grip en inzicht. Met het COVID-19 dashboard krijgt u een overzicht over terugvalpercentages met betrekking tot declarabele zittingen, groepsbehandelingen, intakes en niet te vergeten omzet. Hiernaast kunt u nog een vergelijking maken met dezelfde periode uit voorgaande jaren (2018 en 2019) ten opzichte van het huidige jaar.

  Dashboard 4: Financial Intelligence (nieuw!)

  De nieuwste toevoeging aan SpotOnMedics Intelligence. Deze waardevolle uitbreiding kruist informatie uit SpotOnMedics Financieel, Personeel en FysioOne, waardoor u de mogelijkheid krijgt om omzet- en kostencijfers te verklaren op praktijk-, therapeut- en ruimte- en behandelniveau. Wat is het resultaat (€) van een specifiek behandeltraject? Hoeveel declarabele uren ten opzichte van niet-declarabele uren (management- en projecttijd, aantekeningen) maken mijn therapeuten? Maak ik optimaal gebruik van de ruimtes en locaties van mijn praktijk? Dit dashboard geeft inzicht in financieel resultaat, rentabiliteit en rendement.

  Niveau 1: Therapeut

  Op het niveau van de therapeut kunt u therapeutvariatie inzichtelijk maken en reduceren binnen de praktijk. Het brengt de mogelijkheid om te werken aan de professionaliteit en vaardigheden van uw voltallige team van therapeuten. 

  Niveau 2: Praktijk

  Het praktijkniveau geeft een kijk op de kwaliteit van de geleverde zorg in uw praktijk. Voldoet uw praktijk aan de verschillende contracteisen?

  Niveau 3: Netwerk

  Samen sterk in de regio! Door met praktijken samen te werken in een netwerk kunt u deelnemen aan een ketendatabase. Benchmark eigen en gezamenlijke prestaties om niet alleen uw eigen activiteiten maar ook die van de regio doorlopend te optimaliseren.  De groeiende dataset helpt bij het spotten van trends en bij het voorspellen van behandeltrajecten voor een bepaald type patiënt.

  Whitepaper over SpotOnMedics Intelligence
  New release!

  Whitepaper over SpotOnMedics Intelligence

  Klik hier om hem direct gratis te downloaden.

  Waarom is big data juist nu belangrijk in de fysiotherapie? Hoe is zo’n tool voor data analyse als SpotOnMedics Intelligence anders dan een EPD? Wat is het verschil tussen het gebruik van een externe dataverzameling en zelf data verzamelen, en wat zijn de mogelijkheden tot het starten van of aansluiten bij een netwerk van praktijken?

  In het whitepaper ‘SpotOnMedics Intelligence’ vertellen wij in 26 pagina’s op toegankelijke wijze alles over hoe iedere therapeut en praktijkhouder inzicht, slimmer management en meerwaarde kan creëren met eigen praktijkdata. Bij het whitepaper hoort ook een interview met een praktijkhouder die actief bezig is met de data van haar praktijk, en een demonstratievideo. En we bespreken, uiteraard, hoe u nou een echte eerste stap kunt zetten naar data analyse. 

  “Eindelijk een systeem binnen een EPD dat het mogelijk maakt om je praktijkvoering echt te kunnen sturen op data! Daarnaast kun je zelf bepalen welke data relevant is voor jouw praktijk: je bent dus niet meer afhankelijk van data die van buitenaf wordt aangeleverd.”

  Peter Schouwenburg

  SKS Fysiotherapie

  “Een zeer leerzame en nuttige scholing. Er is zoveel mogelijk met de Business Intelligence tool. Naar ons inziens een must voor de huidige en toekomstige bedrijfsvoering van een praktijk die echt vooruit wil en gaat voor kwaliteit en gepersonaliseerde zorg.”

  Annemarie Pollmann

  Fysiotherapie Van Hoof

  “De eerste reeks masterclasses was een succes, zowel voor ons team als de deelnemende praktijken. Hij werd gemiddeld beoordeeld met een 8.9!”

  Monique Rientjes

  Data scientist SpotOnMedics
  Offerte

  Offerte

  Indien gewenst stellen wij vrijblijvend een offerte op voor uw praktijk. Neem hiervoor contact op met de afdeling Inside Sales (via sales@SpotOnMedics.nl of 088-6600800) of met uw vaste praktijkadviseur.

  Inhoud van de masterclasses

  Inhoud van de masterclasses

  5 onderdelen in 3 lessen

  Wat leer ik?

  De complexiteit en exponentiële groei van data creëert een grote uitdaging voor de praktijk van de toekomst. Hoe praktijken deze uitdaging kunnen aangaan met SpotOnMedics Intelligence vertellen we graag in de onze online masterclasses. Hier leert u in drie sessies om op een efficiënte manier te werken met de tool. Middels handvatten en tips kunt u na de masterclasses uw data omzetten naar waarde in uw praktijkvoering.

  1. Analytics & Intelligence

  In dit eerste onderdeel van de masterclass maken we kennis met het analyseren van de eigen praktijkdata. Welke data wordt er verzameld in het all-in-one platform FysioOne? Hoe kunt u het verzamelproces dusdanig beïnvloeden dat dit op een uniforme wijze verloopt, zodat er homogene data wordt verzameld binnen de praktijk? En, niet te vergeten, hoe analyseert u op correcte wijze in SpotOnMedics Intelligence? 

  2. Benchmarking

  Tijdens de masterclass ligt niet alleen de focus op interne benchmarking – vergelijken binnen de praktijk of het netwerk  – maar ook op externe gegevensverzamelingen. Wat betekent benchmarking en hoe past u benchmarking op de meest efficiënte manier toe? Na afloop van deze training  is uw praktijk klaar voor het maken van analyses binnen de praktijk.

  3. Instructiesessie

  In deze instructiesessie gaan we gezamenlijk aan de slag in SpotOnMedics Intelligence. In de dashboards kunt u gebruik maken van meerdere werkbladen. We nemen u mee door deze werkbladen, en geven uitleg over verschillende tips & tricks die efficiënt analyseren mogelijk maakt. Dit wordt getoetst met oefenmateriaal.

  4. Oefeningen, opdrachten, casuïstiek

  Om zo efficiënt mogelijk te leren werken met SpotOnMedics Intelligence adviseert SpotOnMedics de praktijk om haar opgedane vaardigheden en kennis te testen met oefeningen, opdrachten en casussen uit de praktijk. Daarom wordt tijdens de masterclasses naast het theoretische kader ook tijd geïnvesteerd aan de praktische kant, door verschillende analyses uit te voeren. 

  5. Gastcollege van een expert

  Om de opgedane kennis in praktijk te brengen staat het laatste onderdeel van de masterclass in het teken van het werken met praktijkcasussen en het uitwisselen van ervaringen over SpotOnMedics Intelligence. Hoe werken collega therapeuten met de analysetool? Wat betekenen de Intelligence werkzaamheden voor u? In een interactieve sessie deelt een expert uit het werkveld de opgedane kennis en ervaringen met Intelligence. 

  Wie zijn de docenten van de masterclass?
  Introductie van onze data scientists

  Wie zijn de docenten van de masterclass?

  Monique Rientjes

  Monique is sinds 2018 onderdeel van het productteam en heeft als data scientist de leiding in SpotOnMedics Intelligence. Een gezonde samenleving heeft haar altijd beziggehouden, ook tijdens haar masterstudie Molecular Nutrition & Toxicology in Melbourne. Essentieel voor een gezonde samenleving is een transparant en gestructureerd gezondheidssysteem. Met de missie om dat te creëren gaat Monique elke dag aan de slag met de tool.

  Jitse Stel

  Tijdens zijn master Fysiotherapiewetenschap aan Universiteit Utrecht was Jitse veel bezig met de behandelindex, en onderzocht hij factoren die van invloed kunnen zijn op het aantal behandelingen van een fysiotherapeut. Het werd hem des te meer duidelijk: praktijken moeten zich bewuster worden van de waarde van hun praktijkdata en van de primaire rol die dit in de toekomst gaat innemen. Jitse werkte naast zijn studie al bij SpotOnMedics. Hij maakt sinds 2019 als data scientist deel uit van het productteam. 

  Veelgestelde vragen

  Vragen over de tool en de masterclasses

  Wat is het verschil tussen FysioOne en SpotOnMedics Intelligence?

  SpotOnMedics Intelligence is een analysetool waarmee de praktijk op eenvoudige en interactieve wijze inzicht krijgt en overzicht behoudt over alle processen die zich binnen de praktijk afspelen. Met eigen data kunnen praktijkhouders en (kwaliteit)managers ontwikkelingen bekijken en hier proactief op reageren. 

  Kan ik een demonstratie van SpotOnMedics Intelligence krijgen?

  De praktijkadviseurs van SpotOnMedics geven u graag een demonstratie van SpotOnMedics Intelligence. Bespreek gezamenlijk de mogelijkheden en meerwaarde van de tool voor uw praktijk.

  Wie mag zich inschrijven voor de masterclass?

  Praktijkhouders, kwaliteitsmanagers en key-users uit de praktijk die betrokken zijn bij het werken met SpotOnMedics Intelligence kunnen zich inschrijven voor de masterclasses. Per praktijk mogen 3 professionals deelnemen. 

  Wanneer starten de masterclasses?

  De startdatum voor de eerstvolgende reeks masterclasses is maandag 30 augustus. Wij organiseren bijna iedere maand een nieuwe reeks, dus u kunt op verschillende momenten starten. 

  Wat is de prijs van SpotOnMedics Intelligence?

  Meer informatie over de prijs van Intelligence vindt u op deze pagina onder ‘Prijzen’. 

  Zijn er kosten verbonden aan deelname van de masterclass?

  Aan de deelname aan de drie masterclasses zijn geen extra kosten verbonden, aangezien dit al opgenomen is in het implementatietraject van SpotOnMedics Intelligence.