Interesse? Plan een gesprek in met een adviseur -> 088 6600 800
Interesse? Plan een gesprek in met een adviseur -> 088 6600 800

SpotOnMedics B.V.

Bloemlaan 2
2132 NP Hoofddorp 

E: info@SpotOnMedics.nl
T: +31 (0)88 6600 800

AVG bewustwordingscampagne

Schrijf uw medewerkers in voor een serie e-mails

Wilt u bewustwording en draagkracht binnen de praktijk creëren rondom de AVG en informatiebeveiliging? In een serie van 5 e-mails geven we uw medewerkers informatie, maar ook volop tips en tricks die zij direct in de praktijk kunnen brengen. Geen moeilijke teksten, maar praktische handvatten. U kunt zoveel medewerkers inschrijven als u maar wilt. Vanwege de wet- en regelgeving behouden de medewerkers altijd het recht om zich uit te schrijven op deze e-mails.

De bewustwordingscampagne is onderdeel van de SpotOnMedics AVG toolkit. Heeft u deze kit afgenomen, dan ontvangt u een link naar een pagina (beveiligd met wachtwoord) waar u uw medewerkers kunt inschrijven.

Waarom deze bewustwordingscampagne?

Met deze bewustwordingscampagne zorgen wij ervoor dat de AVG en informatiebeveiliging top of mind blijven bij uw medewerkers. Sommige maatregelen hoeven slechts eenmalig genomen te worden. Andere maatregelen vragen echter om consequentie en discipline. Het herhalen van de informatie biedt vaak uitkomst. 

U kunt allerlei maatregelen introduceren en werkafspraken maken, maar als één collega niet meewerkt dan verzwakt dit het gehele beleid in de praktijk. Iedereen die werkt met vertrouwelijke informatie moet de impact, de kwetsbaarheid maar ook de consequenties onderkennen van het werken met gevoelige informatie.

Wat is de AVG? Wat is informatiebeveiliging? De campagne start bij de basis en geeft uw medewerkers daarna allerlei tips en tricks. Echter, uw praktijkspecifieke kenmerken en beleidsregels kunnen wij niet in de e-mails meenemen. Deze campagne vervangt dan ook niet uw eigen, interne communicatie. U kunt het zien als een extra hulpmiddel. 

Er worden in totaal 5 e-mails verstuurd, met een tussenperiode van een week. Medewerkers die u vandaag inschrijft, ontvangen vandaag meteen de eerste e-mail. Precies over een week ontvangen zij mail 2, et cetera. Medewerkers kunnen zich te allen tijde uitschrijven via een link onderaan de e-mail. 

Welke e-mails ontvangen uw medewerkers?

Klik op de 'lees meer' button voor een voorbeeld.

Week 1

In de eerste e-mail lichten we toe dat uw medewerker door de praktijk is ingeschreven, wat uw medewerkers van de e-mails kan verwachten en dat uw praktijk wil dat informatiebeveiliging serieus genomen wordt. 

Week 3

In de derde e-mail geven we praktische tips voor het veilig inrichten van de werkplek. 

Tip 1: activeer automatische schermbeveiliging.
Tip 2: gebruik alleen papierwerk als het écht moet.
Tip 3: wees je bewust van meekijkers.
Tip 4: gebruik geen post-its met inloggegevens.
Tip 5: sluit alle kasten en opbergruimtes.

Week 5

In de vijfde e-mail lichten we toe wat een datalek is, wat de rol van de Functionaris van Gegevensbescherming (FG) is, wat de medewerker moet doen als zich een datalek voordoet, wat de meldplicht datalekken wettelijk inhoudt.