De AVG ingewikkeld? SpotOnMedics helpt uw praktijk. Vraag de toolkit vandaag nog aan.

De AVG toolkit bevat praktische hulpmiddelen om uw praktijk en uw medewerkers goed voor te bereiden op de AVG wetgeving die op 25 mei 2018 officieel van kracht gaat. De toolkit kost €179,- per praktijk. Scroll naar beneden voor meer informatie.

Bestel hier de AVG toolkit voor uw praktijk. Vul uw gegevens in en klik op verzenden.
U ontvangt de toolkit per e-mail binnen 48u. Facturatie (€179,- ex btw) verloopt achteraf.

Wat is de AVG? En waarom deze toolkit?

Wat is de AVG?  
De termen GDPR en AVG vliegen u waarschijnlijk om de oren. Het betreft de nieuwe Europese wetgeving rondom data en privacy, waar alle bedrijven binnen de EU vanaf 25 mei 2018 aan moeten voldoen. Dus ook uw fysiotherapiepraktijk. Het doel is om alle individuele wetten en regels van EU-lidstaten op het gebied van databescherming samen te brengen. Dit biedt betere bescherming aan EU-burgers en is bovendien makkelijker en overzichtelijker voor zowel overheden als het bedrijfsleven. In plaats van tientallen verschillende wetgevingen geldt er dan dus nog één Europese regelgeving.

Waarom deze toolkit?
Om per 25 mei 2018 aan de AVG wetgeving te voldoen moet uw praktijk diverse maatregelen treffen. Hier ligt voor het praktijkmanagement een belangrijke taak. De AVG toolkit van SpotOnMedics bevat diverse, unieke hulpmiddelen die u helpen bij de voorbereiding en uitvoering. Echter, de implementatie vraagt alsnog om tijd, aandacht en discipline van uw hele praktijkteam. Niet eenmalig, maar continu. Het wordt onderdeel van uw praktijkvoering. 

AVG registers in FysioOne Kwaliteit 
Voor praktijken die gebruikmaken van de FysioOne module Kwaliteit hebben we diverse AVG registers toegevoegd. Denk hierbij aan het verwerkingsregister en een register voor het verwerken, vastleggen en beoordelen van beveiligingsincidenten. Instructies vindt u op de SpotOnMedics Academy: klik hier.

Onderaan deze pagina vindt u antwoord op diverse veelgestelde vragen.

Stap 1. Vul het formulier in

Op deze pagina staat een formulier waarmee u de AVG toolkit kunt aanvragen. Vul uw gegevens in en klik op de button verzenden. 

Stap 2. Wij verwerken uw aanvraag

Uw aanvraag komt bij ons binnen. Wij nemen deze in behandeling. We controleren uw gegevens en onze professionals stellen de toolkit samen. 

Stap 3. U ontvangt de kit per e-mail

Wij zorgen ervoor dat u de toolkit op werkdagen binnen 48 uur per e-mail ontvangt. De e-mail bevat diverse bijlagen en links. U kunt direct aan de slag.

Whitepaper inclusief concreet stappenplan
Geschreven door: Wilco Hamoen (CTO SpotOnMedics)

Whitepaper inclusief concreet stappenplan

Welke technische en organisatorische stappen dient u als praktijkmanagement te nemen? En hoe zorgt u voor draagkracht en bewustwording binnen het team? Wilco Hamoen, technisch directeur bij SpotOnMedics, heeft een concreet stappenplan voor u samengesteld. De whitepaper bevat 26 pagina’s en wordt als .pdf aangeboden. Bij voorkeur kan de whitepaper uitgeprint worden.

De 3 hoofdcomponenten van het stappenplan zijn:

  • technische maatregelen;
  • organisatorische maatregelen;
  • communicatie en bewustwordingsmaatregelen.

** Bewustwordingscampagne voor uw medewerkers/therapeuten **

Wilt u bewustwording en draagkracht binnen de praktijk creëren rondom de AVG en informatiebeveiliging? Schrijf uw medewerkers dan in voor een digitale bewustwordingscampagne. In een serie van 5 e-mails (1 per week) geven we uw medewerkers informatie, maar ook tips en tricks die zij direct in de praktijk kunnen brengen. Geen moeilijke teksten, maar praktische handvatten. Het aantal inschrijvingen is onbeperkt en een standaard onderdeel van de toolkit.

E-mail 1 / Week 1

In de eerste e-mail lichten we toe dat uw medewerker door de praktijk is ingeschreven en wat uw medewerker van de e-mails kan verwachten. 

E-mail 2 / Week 2

In de tweede e-mail vatten we kort samen wat de AVG wetgeving inhoudt en wat informatiebeveiliging is.

E-mail 3 / Week 3

In de derde e-mail geven we praktische tips voor het veilig inrichten van de werkplek, in het kader van informatiebeveiliging.

E-mail 4 / Week 4

In de vierde e-mail geven we praktische tips om zo veilig mogelijk in FysioOne te werken.

E-mail 5 / Week 5

In de vijfde e-mail lichten we toe wat een datalek is en wat de Functionaris voor Gegevensbescherming doet.

Meer informatie...

Klik op deze link voor meer informatie over de bewustwordingscampagne.

Online masterclass: het AVG stappenplan
Stel uw vragen tijdens de live masterclass (60 min.)

Online masterclass: het AVG stappenplan

In een online masterclass neemt Wilco Hamoen, technisch directeur bij SpotOnMedics, het AVG stappenplan met u door (op basis van de whitepaper). Het is raadzaam om van tevoren de whitepaper door te nemen, waar dit stappenplan ook in voorkomt. De masterclass is live, dus als u vragen heeft kunt u deze direct stellen.

Toegangstickets en data
Bij afname van de AVG toolkit krijgt u per e-mail toegang tot deze masterclass. De masterclass wordt op 2 momenten live gegeven:

Masterclass 1:  donderdag 3 mei 2018 (19.30 uur)
Masterclass 2:  dinsdag 15 mei 2018 (19:30 uur)

*Indien u niet op bovengenoemde data kunt deelnemen kunt u een link opvragen van de opname van het webinar. Zo kunt u dit in eigen tijd rustig terugkijken.


Wilco Hamoen
Technisch directeur, SpotOnMedics

“Ons advies is om dit onderwerp zeer serieus te nemen en de nodige aanpassingen door te voeren in uw huidige praktijkvoering. Hier ligt voor het praktijkmanagement een belangrijke taak weggelegd.”

Frans Rientjes

Algemeen Directeur // SpotOnMedics

Heeft u het verwerkingsregister in FysioOne al ingevuld? Daarin kunt u alle gegevensstromen vastleggen, zoals u dat per 25 mei 2018 verplicht bent te doen. Op de Academy vindt u meer informatie, inclusief een instructievideo.

Nicole Bremer

Productmanager // SpotOnMedics

Als salesmanager en praktijkadviseur kom ik veel praktijken tegen die nog geen actie hebben ondernomen om straks aan de eisen te voldoen. Deze praktijken weten vaak niet dat significante boetes opgelegd kunnen worden als ze aantoonbaar nalatig zijn. Het is echt tijd voor actie.

Mariska Waleveld

Salesmanager // Praktijkadviseur // SpotOnMedics
Online masterclass: werk 100% in de cloud
Stel uw vragen tijdens de live masterclass (60 min.)

Online masterclass: werk 100% in de cloud

Tijdens deze masterclass zal Google Cloud specialist Stan Megens diverse manieren van traditioneel en digitaal werken toelichten. Heeft u bijvoorbeeld nog een server op de praktijk staan, wordt deze gehost door een (lokale) partij of heeft u alles al naar de cloud gemigreerd. Per situatie wordt er stilgestaan bij de mogelijke maatregelen die u dient te treffen voor uw praktijk.

Daarnaast.. heeft u weleens gehoord van Chromeboxen / books? Er zal door Stan een ideaal toekomstbeeld geschetst waarmee uw praktijk informatiebeveiliging goed heeft geregeld en werkplekbeheer vereenvoudigt.

Toegangstickets en data
Bij afname van de AVG toolkit krijgt u per e-mail toegang tot deze masterclass.De masterclass wordt op 2 momenten live gegeven:

Masterclass 1:  dinsdag 1 mei 2018 (19:30 uur)
Masterclass 2:  donderdag 17 mei 2018 (19:30 uur)

*Indien u niet op bovengenoemde data kunt deelnemen kunt u een link opvragen van de opname van het webinar. Zo kunt u dit in eigen tijd rustig terugkijken.

Stan Megens
Google Cloud Specialist, Everclouds

 

0
datalekken werden in 2017 gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens
0
euro boete kan opgelegd worden aan bedrijven die na 25 mei niet voldoen aan de AVG
0
euro schade leidt de Nederlandse economie jaarlijks door cybercrime
0
procent van de MKB bedrijven met >10 medewerkers was in 2017 slachtoffer van een cyberaanval
Welke hulpmiddelen zitten er nog meer in de kit?

Welke hulpmiddelen zitten er nog meer in de kit?

Onder andere:

Functieprofiel: Functionaris voor Gegevensbescherming

De Functionaris van Gegevensbescherming heeft straks een grote verantwoordelijkheid binnen uw praktijk, zoals u in de whitepaper kunt lezen. Maar hoe stelt u de juiste persoon aan? Het functieprofiel geeft in grote lijnen aan welke kwaliteiten en eigenschappen van belang zijn. Let op: deze informatie is voor iedereen toegankelijk op de SpotOnMedics Academy.

Voorbeeld: Clean desk policy voor uw team

In het kader van informatiebeveiliging is een clean desk policy ten zeerste aan te raden. Zorg voor een opgeruimd bureau, laat geen papierwerk rondslingeren, werk niet met post-its, et cetera. Wij hebben een voorbeeld voor u opgesteld, waarin u slechts nog uw praktijkgegevens hoeft in te vullen. Let op: deze informatie is voor iedereen toegankelijk op de SpotOnMedics Academy.

Sjabloon: Presentatie voor uw teambijeenkomst

Informatiebeveiliging moet gaan leven binnen uw praktijk. Organiseer een teambijeenkomst om de AVG en de bijkomende maatregelen aan uw team te presenteren. In het sjabloon (.ptt/.key/.pdf) hoeft u alleen nog uw praktijkspecifieke informatie toe te voegen. 

Sjabloon: Voorbeeldbericht aan uw patiënten

Het is aan te raden om uw patiënten op de hoogte te brengen van de nieuwe wet- en regelgeving en de rechten en plichten die uw praktijk en uw patiënt hiermee krijgen. Gebruik hiervoor ons e-mailsjabloon, dat scheelt u tijd en moeite. 

Sjabloon: Beleid beveiligingsincidenten

U besteedt liever geen tijd aan het opstellen van een beleid van hoe om te gaan met beveiligingsincidenten. Daarom heeft SpotOnMedics een standaard sjabloon opgesteld die u kunt finetunen en kunt implementeren in uw praktijk.

Diverse online registers in FysioOne

Met de komst van de AVG dient u bepaalde processen beter in kaart te brengen. Een voorbeeld hiervan is het verwerkingsregister. Let op: deze functionaliteit is voor alle SpotOnMedics  praktijken beschikbaar in FysioOne. De instructies zijn voor iedereen toegankelijk op onze Academy.

Themaposters: informatiebeveiliging
5 posters voor bewustwording binnen uw team

Themaposters: informatiebeveiliging

Als onderdeel van de toolkit ontvangt de praktijk 5 posters in .pdf format zodat u ze zelf op A3 of A4 formaat kunt printen. Ons advies is om de posters in gemeenschappelijke ruimtes van de praktijk op te hangen. De posters zorgen voor extra bewustwording bij het team. 

#Bewustwording #Eye-opener #Alertheid
#Safety #FysioFuture #Toekomst #AVG #GDPR

Veelgestelde vragen over de AVG toolkit

Staat uw vraag ertussen? Neem contact op met uw praktijkadviseur!

Wat is het verschil tussen de toolkit van SpotOnMedics en de toolkit van het KNGF?

De toolkit van SpotOnMedics bevat praktische hulpmiddelen, zoals de online masterclasses, de bewustwordingscampagne voor uw medewerkers, de posters om op te hangen, diverse (powerpoint) sjablonen en voorbeeldberichten, etc. Wij denken dat de toolkits elkaar versterken. 

Is de kit interessant als ik geen SpotOnMedics gebruiker ben?

Ja, zeker. Praktijken die het SpotOnMedics platform gebruiken kunnen met de toolkit maximaal resultaat boeken. Het is echter niet zo dat praktijken die geen SpotOnMedics gebruiker zijn niets aan de toolkit hebben. In tegendeel. De praktische hulpmiddelen kunnen door alle praktijken ingezet worden. In beiden gevallen is de toolkit dus van toegevoegde waarde.

Kan SpotOnMedics dit niet gewoon voor mij regelen?

Het antwoord is; nee, helaas kunnen wij dit niet voor u regelen. Natuurlijk nemen wij aan onze kant onze eigen maatregelen en zorgen we dat op het platform alles geregeld is rondom de AVG. Tevens biedt SpotOnMedics diverse online registers om het eenvoudiger voor uw praktijk te maken. Maar uw praktijk is uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor het eigenaarschap over de gegevens en de data waar u mee werkt.

Ben ik meteen AVG proof als ik de kit aanschaf?

De toolkit biedt hulpmiddelen om uw praktijk goed voor te bereiden op de AVG. Het woord zegt het al; hulpmiddelen. Door aanschaf van de toolkit bent u dus niet AVG proof. Wel heeft u praktische handvatten waar u direct mee aan de slag kunt. Wij kunnen de verdere uitvoering niet voor u uit handen nemen. 

Ik wil de kit aanschaffen, wat moet ik doen?

Bovenaan en onderaan deze pagina vindt u een formulier. Vul uw gegevens in, lees de algemene voorwaarden en klik op de button verzenden. Uw aanvraag komt bij ons binnen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt de toolkit op werkdagen binnen 48 uur op het door u ingevulde e-mailadres. U kunt dan direct aan de slag. De facturatie verzorgen wij achteraf.

Waarom bieden jullie deze kit eigenlijk aan?

Wij willen fysiotherapiepraktijken helpen. Niet alleen met ons all-in-one platform, maar ook met alle producten en adviesdiensten daar omheen. Veel praktijken wisten tot kort geleden nog niet van het bestaan van de AVG. Voor ons een signaal om actie te ondernemen en concrete handvatten aan te reiken. Zo kunt u zich focussen op het behandelen van uw patiënten.