Interesse? Plan een gesprek in met een adviseur > 088 6600 800
Interesse? Plan een gesprek in met een adviseur > 088 6600 800

SpotOnMedics B.V.

Bloemlaan 2
2132 NP Hoofddorp 

E: info@SpotOnMedics.nl
T: +31 (0)88 6600 800

Hoe kan ik mijn team zo goed mogelijk voorbereiden?

Voor de overstap naar SpotOnMedics wordt een migratieplan samen met de praktijk besproken en vastgelegd. De input van de praktijk is hierbij belangrijk. In het plan zijn de te nemen stappen en tijdfasering opgenomen. De vraag of de oude patiënt- en dossiergegevens wel of niet geconverteerd worden komt hierbij aan de orde. 

Voor kleinere praktijken raden wij aan dat de praktijkeigenaar de lead neemt en zijn team meeneemt op reis naar de praktijk van de toekomst. Grotere praktijken adviseren wij een projectteam samen te stellen en key-users aan te wijzen die de overstap begeleiden. Op deze manier ontstaat een breed draagvlak en dwingt u een succesvolle overstap af.  

Deel met uw team de redenen om te besluiten voor SpotOnMedics en vertel waarom de overstap wil maken naar het FysioOne All-In-One platform. Uiteindelijk draait het om het succes van uw praktijk en iedereen doet daarin mee.

Besluitvorming:

Onze praktijkadviseurs verzorgen graag samen met u een presentatie aan uw hele team. Tijdens deze sessie zal u merken dat uw mensen dit ervaren als belangrijk, interessant en dat ze meedenken over de beste manier om de overstap te maken. 

Software inrichten:

Tijdens de inrichtingsessies in de implementatiefase raden wij u aan om niet alléén uzelf maar ook uw kwaliteitmanager of andere personen uit uw team te betrekken. Dit helpt in het draagvlak en zorgt ervoor dat er snel kennis over het nieuwe platform in uw praktijk ontstaat.

Trainen:

Tijdens de trainingsessie(s) bij u op de praktijk adviseren om er voor te zorgen dat iedereen aanwezig is. Tijdens de training worden basisfunctionaliteiten van de agenda en het patiëntdossier uitgelegd. Tijdens de training heeft u de mogelijkheid om zelf in te loggen en aan de slag te gaan. Natuurlijk zijn er handleidingen en instructie video’s die u op een eigen moment kunt doornemen en afspelen.

Live-dag:

Op of vlak na de eerste live-dag is een adviseur van SpotOnMedics op de praktijk aanwezig. Last minute vragen worden ter plekke beantwoord.

Organiseer een interne kennissessie:

Advies is om na twee weken na livegang een interne kennissessie te organiseren waarin het team ervaringen uitwisselt om van elkaar te leren. De nieuwe praktijkprocessen worden besproken en verankerd in de praktijkprocessen en handboeken.

Kwartaal-meeting:

Organiseer per kwartaal een interne meeting om te bespreken of de praktijk op koers ligt. Is er nazorg nodig, dan kan een aanvullende training ingepland worden om de punten op de “i” te zetten.

 

Kortom:

Neem uw team mee op de reis naar de toekomst en zorg ervoor dat ze actief in het implementatietraject betrokken zijn.
Voor meer informatie, klikt u hier.

Terug naar overzicht